Usine dineren eindhovenUsine restaurant Eindhoven

Bienvenue à Usine

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus heeft het kabinet de horeca gesloten. Gezien de beperkte mogelijkheden om ons terras te openen, is besloten dat Usine ook per 28 april nog gesloten blijft. We hopen je weer te mogen ontvangen in ons mooie restaurant, zodra de maatregelen versoepelen.

In 1891 starten Frederik Philips en zijn zoon Gerard in een textielfabriek aan de Emmasingel een bedrijfje dat kooldraadgloeilampen vervaardigt. vennootschap Philips & Co. De zaak groeit explosief en breidt zich aan de overkant van de straat uit. In de jaren 1909 – 1911 wordt het westelijke L-vormige deel van het huidige Lichttorencomplex gebouwd.

In de periode 1891 – 1921 wordt de fabriek langs het spoor verlengd, met een ombuiging naar de hudige Emmasingel. Aan de kop verrijst een zevenhoekige toren, waar continu levensduur-proeven van gloeilampen plaatsvinden: de eigenlijke Lichttoren. De Lichttoren is een bijzonder gebouw, zeker ook in architectuur historische zin. De functionaliteit en efficientie, toepassing van beton, glas en metaal maken het tot een toonbeeld van Nieuwe Zakelijkheid. Eerlijk, oprecht en terugkerend naar de essentie van het bouwen.

Het is een prachtlocatie.

Contact:
Lichttoren 6
5611 BJ Eindhoven
040 217 1890
directantwoord@usine.nl

Openingstijden:
Usine is dinsdag tot en met zaterdag geopend tussen 11:00 – 22:00

Volg ons:
Instagram: @restaurantusine
Facebook: UsineEindhoven